9 accesorii auto care iti vor usura diminetile de iarna

Pentru șoferi iarna înseamnă mai multe lucruri printre care și trezitul mai devreme decât de obicei pentru a putea pregăti mașina de drum. Fie că mergi la muncă, în concediu sau la mall, mașina trebuie deszăpezită, parbrizul și luneta trebuie curățate ca după aceea să te așezi în scaunul tău și să înduri frigul (asta în cazul în care nu ești norocosul/a cu încălzire în scaune) până se încălzește motorul pentru a dezaburii parbrizul.

Ȋn acest articol vei găsi rezolvarea la problemele întâmpinate de tine în fiecare iarna.

1.Deszăpezirea mașinii

Prelata auto

Prelata auto este o husă impermeabilă și o poți găsi în diferite mărimi ca să se potrivească mașinii tale. Prelata se așează pe mașină și se fixează bine cu ajutorul elementului de strângere format dintr-un șnur împrejurul întregului vehicul astfel încât dimineața când te întorci la mașină desfaci șnurul și dai jos prelata dezvăluind mașina ta în toată splendoarea ei.

Perie telescopică

Probabil deții deja o perie pentru deszăpezit (dacă nu deții ar trebui să iei în considerare achiziționarea uneia), dar probabil că nu e una telescopică.

Cu o perie telescopică vei putea deszăpezii mașina într-un timp scurt fără să fie nevoie să te întinzi peste mașina pentru a da jos zăpada de pe plafonul mașinii.

2.Curătarea parbrizului și a geamurilor

Soluție de dezghețat parbrizul

Știu că mulți sunteți sceptici în legătură cu soluția de dezghețat parbrizul, dar vă asigur că nu există o modalitate mai bună, rapidă și sigură decât acest produs. Ȋți va lua literalmente 30 de secunde să înconjori mașina pulverizând această soluție pe parbriz, geamuri și lunetă. Efectul soluției este instant si ca să fim sinceri, prețul produsului este unul mic pentru timpul pe care ți-l salvează.

Răzuitoare

Am observat că mulți preferă răzuitoarea de aceea am ales să o adaug în acest articol. Dacă deja te-ai hotărât să achiziționezi o perie telescopică poți trece peste această parte pentru că fiecare perie telescopică include și o răzuitoare pe celălalt capăt.

Dacă preferi să folosești o răzuitoare îți recomand să investești în una de calitate, iarna durează câteva luni și dacă zi de zi vei folosi o răzuitoare în grabă, riscul ca să îți zgârii parbrizul crește.

3.Dezghețarea ușilor

Soluție pentru întreținere chedere

Ai încercat să deschizi ușa de la mașină și aproape ai rămas cu mânerul în mână?

Acest fenomen se întâmplă din cauza că chederele ușilor nu sunt întreținute corespunzător. Chederele sunt elemenții de etanșare care au formă de cordon de cauciuc din partea interioară a ușii. Soluția pentru întreținerea chederelor nu este un produs costisitor, aplicarea este ușoară iar problema ușilor înghețate va dispărea.

4.Dezaburirea parbrizului și a geamurilor

Aerotermă pentru dezaburire

Nu e cel mai plăcut sentiment să te urci în mașină după ce ți-ai curățat-o de zapadă doar ca în acel moment sau în scurt timp să nu mai vezi nimic prin geamuri sau parbriz.

Aeroterma pentru dezaburire este un dispozitiv mic care se conectează la bricheta 12V. Se lasă pe bord și în cateva secunde va dezaburii parbrizul.

Spray dezaburire parbriz

Datorită compoziția spray-ului, odată aplicat pe partea interioară a parbrizului va dura mai multe săptămâni până ce parbrizul va putea aburi iar. Ȋnainte de aplicare, partea interioară a parbrizului va trebuii curățată și degresată, după care se poate aplica soluția de dezaburire.

5.Ȋncălzirea în scaun

Husă scaun cu încălzire

Dacă te-ai săturat să înduri frigul în mașină ar trebuii să iei în considerare investiția într-o husă de scaun cu încălzire, este cea mai bună alternativă a încălzirii în scaun din fabrică. Odată conectată și pornită va începe să se încălzească și te vei bucura de călătorie fără a îndura frig.

Pentru cei care doresc există și varianta nu doar cu încălzire ci și cu masaj care folosește 3 rotule pentru a spori și mai mult confortul pe timpul călătoriei.

6.Baterie descărcată

Redresor pentru încărcarea bateriei

Iarna este anotimpul în care bateriile de mașină o duc cel mai greu. Dacă ai încercat să îți pornești mașina după o noapte în care a stat în frig și nu a pornit nu te speria, este foarte probabil ca bateria să se fie descărcat din cauza frigului.

Ȋn acest caz ai 3 variante, fie suni la o firmă de tractări să îți ducă mașina la service, fie îți suni un prieten să vină cu mașina lui să îți deie curent de la el (asta în cazul în care deții tu sau el cablu de transfer curent) sau cea mai usoară variantă este un redresor pentru încărcarea bateriei.

Demontezi bateria cu atenție ca să nu atingi cu clemele părțile metalice ale caroseriei, o duci în casă sau în garaj, oriunde ai o priză de 220V, conectezi redresorul la priză, conectezi bornele + la + și - la -, îl lași să-și facă magia și în scurt timp o poți deconecta și monta înapoi pe mașină având grijă ca prima oară să montezi borna – și apoi +.

Sfaturi de ținut minte pentru șoferi pe timp de iarna:

Nu folosi frâna de mână iarna întrucât poate îngheța și să rămână blocată, în schimb pentru staționare oprește motorul cu mașina în viteza 1, asta va împiedica mișcarea mașinii de pe loc.

Când drumul este înzăpezit pornirea de pe loc se face ușor fără a brusca mașina, în caz contrar riști ca mașina să derapeze.

Nu accelera în curbe.

Schimbarea vitezei trebuie să fie una lină fără a brusca ambreiajul altfel vei pierde din aderență sau chiar din direcție pentru moment.

Dacă simți ca mașina derapează în primul rând ridică piciorul de pe accelerație și apoi apăsând frâna ușor incearcă să redresezi direcția. Nu brusca frâna în timpul unui derapaj deoarece asta poate amplifica derapajul.