Pregătește-ți mașina de vreme bună. Tips & Tricks pentru călătorii în siguranţă

Îți mai amintești ziua în care ai adus-o acasă pentru prima dată? Ce amintiri, nu-i așa? Cu un efort minim, mașina ta poate arăta ca nouă în fiecare zi.

Mașinile sunt, pentru mulți dintre noi, o pasiune, dar și un element de care depindem în viața de zi cu zi, motiv pentru care întreținerea acestora nu este opțională.

Odată cu ieșirea din iarnă, există câteva aspecte demne de luat în considerare când vorbim de întreținere, și anume verificarea sistemului de climatizare, a frânelor, și desigur, esteticul mașinii.

După toată sarea de pe șosea, zăpadă și mizerie, redă-i strălucirea cu un șampon auto cu ceară, care în același timp previne și eventualele zgârieturi minore. Alege o lavetă din piele de căprioară care este superioară celei din bumbac, rezista pe un termen mai îndelungat şi întinde ceara mult mai uniform.

Dacă iţi doreşti să scoţi maximul de randament din ceara achiziționată o poţi face prin utilizarea accesoriilor profesionale de lustruit și ceruit. Un aparat profesional va fi ajutorul perfect pentru lustruit, stratul subțire și transparent de ceară protejând vopseaua de zgârieturi, de razele UV și substanțe chimice, iar în același timp obții un look de salon auto, chiar la tine acasă.

Și cum noi nu suntem adepții ascunderii mizeriei sub covor, poti scapa de mizerii cu un aspirator auto, ideal pentru zonele greu accesibile datorită accesoriului inclus pentru spaţii înguste.

Pentru funcționarea în stare optimă, este nevoie să trecem în revistă și câteva detalii tehnice.

Sistemul de climatizare

S-a încălzit și, deși am așteptat vara o iarnă întreagă, ce e prea mult strică. Urmează perioada în care pornim aerul condiționat. Dar se poate ca făcând asta, să avem surpriza unor mirosuri neplăcute, ce nu vin singure, ci cu bacterii periculoase pentru sănătate. Este recomandată utilizarea unor spray-uri de curățare a sistemului de climatizare ce vor distruge populațiile bacteriene și fungice din interiorul acestuia. Ne-am plâns de dureri în gât în timpul iernii, dar un sistem de climatizare curat ne va feri de durerile în gât pe timp de vară.

Sistemul de frânare

O frână pusă la timp te poate salva, și tocmai de aceea, o soluție simplă și la îndemâna oricărui șofer este utilizarea unui aerosol pentru discuri. Deși sistemul de frânare e protejat de janta, se pot strecura pietricele, bucăți de sârmă, praf ori particule de nisip. Toate acestea pot afecta buna funcționare a frânelor, provocând zgârieturi ori fisuri, reducând eficiența frânării. Aerosolul pentru discuri e ajutorul oricărui șofer ce dorește să prevină uzura rapidă a frânelor, cu un efort minim. Dacă auzi scarţâit cand franezi cel mai probabil au intrat pietricele sau particule de nisip între plăcuţă și discul de franare, aerosolul pentru discuri te scapă și de aceasta problemă care poate deveni iritantă în timp.

Capace Auto

Ți-a pus iarna capac? Pune-i și tu, din fericire, există o gamă largă de capace auto din care poți alege. Deși ele par un accesoriu cu rol exclusiv estetic, sunt relevante pentru funcționarea în stare optimă a mașinii. Capacele sunt menite să protejeze sistemul de frânare și alte componente ale roților. Ele dictează aspectul mașinii. Când te găsești în căutarea capacelor potrivite, e important să le alegi pe cele care-ți fac cu ochiul, însă nu e singurul criteriu ce trebuie luat în considerare. Materialul din care sunt realizate, spre exemplu, e în strânsă legătură cu durabilitatea. Capacele de plastic sunt ușoare și rezistente la apă, de pildă, utilizarea plasticului de tip ABS pentru capacele auto le oferă acestora stabilitate, duritate, flexibilitate și rezistență la condițiile meteo nefavorabile și împotriva deteriorării mecanice.

Putem face acum un pas înapoi, pentru a ne admira mașina. Strălucește și e pregătită să fure priviri. Să nu uităm că întreținerea nu ține locul vizitei la un service auto pentru o revizie completă, ceea ce este recomandat. Verificarea anvelopelor de fisuri, a uleiului, filtrelor, plăcuțelor de frână, și bujiilor sunt esențiale pentru siguranța șoferului și a celor din jur.

Astea fiind zise, ne putem declara pregătiți de primăvară și de drumuri bune, pentru că nu există Mărțișor mai frumos decât promisiunea unei călătorii în siguranţă!

Capace roti auto