Visszavétel feltételek

Termékek visszaküldésének feltételei.

A megvásárolt termékeket 30 napos határidõn belül küldheti vissza.

A TUNING SHOP nevû webáruházból könnyen vásárolhat,  egyszerűen küldheti vissza a megvásárolt termékeket, amennyiben így dönt.

Ha nincs teljesen megelégedve a megvásárolt termékkel 30 napon belül visszaküldheti. A 30 napot attól az idõponttól számítjuk, amikor a megvásárolt terméket kézhez kapja.

A nem kívánt termékeket visszajuttathatja hozzánk csomagküldõ szolgálat segítségével (saját költségen) a visszaváltási ûrlap kitöltése után, vagy egyenesen a nagyváradi üzleteink egyikében (lásd a „Kapcsolat“ menüpontot).

Egyes kategóriákban lévõ termékekre nem érvényes a 30 napos visszaküldési határidõ és nem lehet visszaküldeni a visszaváltási űrlap kitöltése után, valamint a nagyváradi üzletekben sem lehet visszaváltani. Kérjük figyelmesen olvassa el a visszaküldendõ termékre vonatkozó „Visszaküldési feltételeket“ –et.

A 30 napos visszaküldési jog semmiben sem befolyásolja a  törvény által biztosított 14 napos visszaküldési  jogot, amennyiben a terméket interneten vásárolta.

Hogyan küldheti vissza a nagyváradi TUNING SHOP webáruházban megvásárolt termékeket? 

Több visszaküldési lehetőség áll rendelkezésére: 

1.       Amennyiben nagyváradi lakos, visszaviheti a terméket bármelyik nagyváradi üzletünkbe. A címet a „Kapcsolat“ menüpontban találja, azonban mielõtt ezt megtenné figyelmesen olvassa el, hogy a termék teljesíti-e az elállási jog feltételeit.

2.        Ha nem nagyváradi lakos, töltse ki a „Visszaküldési nyilatkozatot“. Elõzõleg ebben az esetben is figyelmesen olvassa el, hogy a termék teljesíti-e az elállási jog feltételeit.

3.       A visszaküldési nyilatkozatban a „Hibák magyarázata“ menüpontban jelölje meg, hogy mit szeretne: a) kicserélni  egy ugyanolyan termékre; b) kicserélni a webáruházban forgalmazott bármilyen más termékre; c) visszakapni a termék árát.

4.        Miután megkapja a jóváhagyást, miszerint a termék megfelel a visszaküldési feltételeknek, felveheti a kapcsolatot a gyorsfutár szolgálattal. Amennyiben a pénzvisszafizetést választotta, az ön által megjelölt számlaszámra, amit a visszaküldési nyilatkozatban  adott meg, 15 napon belül utaljuk a pénzt. Kérjük vegye figyelembe, hogy csak  a termék ellenértékét utaljuk vissza és a visszaút költségeit is önnek kell állnia. 

Feltételek, amiknek a visszaküldött terméknek meg kell felelnie : 

A kézbesítés pillanatától 30 nap áll rendelkezésre, hogy a nem kívánt terméket visszaküldje, nem számít, hogy ön viszonteladó vagy magánszemély.

A visszaküldendõ termék ugyanabban az állapotban kell legyen, ahogyan megkapta. Nem fogadjuk el azokat a termékeket, amelyeken jogosulatlan beavatkozást végeztek, vagy szándékosan illetve véletlenül megrongáltak, például: hiányos, vagy megrongált csomagolás, kopásnyomok észlelhetőek, eröltetett használat nyomait dokumentálunk, karcolások, ütésnyomok fedezhetők fel, mechanikus/elektromos sokknak volt kitéve, illetve nincs meg az összes  kiegészítő felszerelés.

A terméket eredeti csomagolásban kell visszaküldeni, amin rajta van minden cimke, érintetlen állapotban van, mellékelni kell a jótállási nyilatkozatot is, amennyiben ezt a gyártó vagy a terjesztő kiállította.

 Amennyiben egy marketing kampány részeként a termékhez kapott egy ajándék terméket, ezt is vissza kell küldeni. Amennyiben egy termékbõl több darabot rendelt és mindet vissza akarja küldeni, csak az egyik lehet kibontott állapotban.

Specifikus feltételek, amelyeknek a visszaküldendő terméknek meg kell felelnie:

Fogyóeszközök, autókozmetikumok, ápolószerek

-          Csak abban az esetben lehet visszaküldeni ha nem bontották ki, a zárjegy nincs feltépve.

 Elektromos, elektronikus, audio termékek :

-          Ha nem volt használva, ha nem hiányos, amennyiben a zárjegy és a csomagolása érintetlen.  Amennyiben próba után észleli, hogy a termék gyári hibás, természetesen 30 napon belül visszaküldhető.

Elektromos kéziszerszámok:

-          Ha nem volt használva, ha nem hiányos, amennyiben a zárjegy és a csomagolása érintetlen.  Amennyiben próba után észleli, hogy a termék gyári hibás, természetesen 30 napon belül visszaküldhető.

Ajándékutalványok: 

-          Az ajándékutalványok ellenértékét nem utaljuk vissza!

Ajándékutalványokkal vásárolt termékek:

-          A kategóriának megfelelõ speciális feltételek mellett lehet visszaküldeni.

-          Amennyiben a termék kifizetése ajándékutalvánnyal történt, az ajándékutalványt újra aktiváljuk.  Abban az esetben, ha az ajándékutalvány érvényessége lejárt, nem áll módunkban azt újra aktiválni.

-          Ha a termék kifizetése részben ajándékutalvánnyal, részben készpénzátutalással történt, az ajándékutalványt újra aktiváljuk, a készpénzt pedig az ön által megadott számlára folyósítjuk. Abban az esetben, ha az ajándékutalvány érvényessége lejárt, nem áll módunkban azt újra aktiválni.

Speciális rendelés útján vásárolt termékek:

 Kategóriától függetlenül, amennyiben ön a szóban forgó termékhez egy különleges rendelés utján jutott, illetve előleget fizetett az árucikk NEM KÜLDHETÕ VISSZA!